A látogatóink által a betonkerítésekkel kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdések:


Milyen súlyúak a betonkerítés elemek?

Erre az információra leginkább akkor van szükség, ha a vásárló maga akar gondoskodni a szállításról és/vagy a beépítésről. Kínálatunkban szerepelnek tömör és áttört kerítéselemek is. A tömör elemek súlya általában 65-70 kg, míg az áttört elemek esetében ez 5-15 kilóval csökken. A kőoszlopok súlya (3-4 elem) 70-85 kg. A telepítéshez tehát nem feltétlenül van szükség gépi erőre, akár 3 fő el tudja végezni 20-25 m kerítés telepítését 1 nap alatt. 

 

Mekkora a kerítéselemek mérete?

A beton kerítéselemek 2000mm × 500mm méretűek, a beton oszlopok magassága pedig 2400- 3300 mm. Beépítve a teljes maximális magasság 2500mm.

 

Mekkora alapra van szüksége a betonkerítésnek?

Általában nincs szükség alapra, csak különleges esetekben. Pl.: ásó állatok ki vagy bejutásának megakadályozására ; lejtős terület esetén ; magasság megtartása céljából stb... A betonoszlopok szakszerű  beépítése után hosszú évekig nem lesz gondja a gyorskerítéssel.

 

Mi a megoldás lejtős területen?

Legegyszerűbb a folyamatos lépcsőztetés (a galéria menüpont alatt láthat erre példát) alkalmazunk. Két módszer van:.1.) Az alsó betonelem egy része a földbe kerül. Magas kvarctartalmuknak köszönhetően a betonkerítés elemek nem szívják be a földből a nedvességet. 2.) Lépcsőzetesen kialakított betonalap.

 

Hogyan fessük?

Eredetiben a gyorskerítés betonszürke színű, és bármilyen kültéri lábazatfestékkel színezhető. A legbiztosabb, megoldás ha először fehér színnel kenjük átkenjük az egészet hogy a kerítés betonszürke alapszíne, nem a kikevert színt. A kerítés festhető ecsettel, hengerrel vagy akár szórópisztollyal is.

 

Hogyan tároljuk az kerítéselemeket, ha később kerülnek beépítésre?

Bár a kerítés elemek és az oszlopok is komoly vasalatot tartalmaznak, a betonelemeket csak élére állítva szabad tárolni vagy mozgatni, mivel a függőleges terhelésre tervezték őket.

 

Hol láthatom a választékot?

Legegyszerűbben ezen a weboldalon, a "galéria" menüpont alatt, vagy megtekintheti Miskolc mellett, Sajószentpéteren található mintadarabjainkat. Ezen kívül telefonos érdeklődésére bővebb tájékoztatást nyújtunk.

 

Kell-e építési engedély a kerítéséhez?

A jelenlegi jogszabályi rendelkezés szerint (37/2007.(XII.13.)ÖTM rendelet a telek határain, valamint a telek területén történő kerítésépítést az építési engedélyhez nem kötött építési tevékenységek közé sorolja. Ennek ellenére az önkormányzatoknak joguk van szigorítani és engedélykötelessé tenni a kerítés építést, tehát mindenképen szükséges utánajárni a helyi előírásoknak.

 

 

Weblapkészítő